Zdravá polévka z medvědího česneku


Zdravá polévka z medvědího česneku

Suroviny:
– 2 hrsti čerstvého medvědího česneku (listy i stonky)
– 1 cibule, nakrájená na kostičky
– 2 brambory, oloupané a nakrájené na kostičky
– 1 mrkev, oloupaná a nakrájená na kolečka
– 1 l zeleninového vývaru
– 1 lžíce olivového oleje
– sůl a pepř podle chuti

Postup:

1. Rozpálte olivový olej ve velkém hrnci na středně vysoké teplotě.
2. Přidejte cibuli a restujte ji, dokud nezezlátne.
3. Přidejte brambory a mrkev a míchejte asi 5 minut, dokud se začnou mírně poddělývat.
4. Přidejte medvědí česnek a promíchejte.
5. Zalijte zeleninovým vývarem a přiveďte k varu.
6. Snížte teplotu a nechte vařit asi 15-20 minut, dokud se zelenina neproměkčí.
7. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
8. Pomocí mixéru nebo tyčového mixéru rozmixujte polévku do hladkého krému.
9. Vzrušte zpět na sporák a přiveďte k varu.
10. Hotovou polévku podávejte teplou a ozdobte několika lístky medvědího česneku na vrcholu.

Tato zdravá polévka z medvědího česneku je plná vlákniny a vitamínů a má silnou chuť po česneku. Můžete ji servírovat jako předkrm nebo jako hlavní chod s pečivem. Dobrou chuť!