Uzené maso polévka


Recept na uzenou masovou polévku:

Potřebné ingredience:
– 500 g uzeného masa (např. špekový bůček nebo kýta)
– 2 cibule
– 3 mrkve
– 2 petržele
– 3 brambory
– 2 stroužky česneku
– 1 l zeleninového vývaru
– 1 l vody
– sůl, pepř, majoránka, bobkový list
– olej na smažení
– případně kyselá smetana a kmín na dochucení

Postup:

1. Uzené maso nakrájejte na menší kousky. Cibuli oloupejte a nasekejte na drobné kostičky. Mrkev, petržel a brambory očistěte a pokrájejte také na menší kousky.

2. Na rozehřátém oleji osmahněte cibuli do zlatova. Poté přidejte nakrájené uzené maso a orestujte ho z každé strany.

3. Přidejte nakrájené zeleniny a pokračujte v restování asi 5 minut, dokud se zelenina začne lehce prohřívat.

4. Přidejte nakrájený česnek, bobkový list a majoránku. Osolte a opepřete podle chuti.

5. Po vložení do hrnce zalijte zeleninovým vývarem a vodou. Přiveďte k varu a na nižší teplotu přejděte na mírné vaření. Vařte polévku asi 45 minut, dokud se maso a zelenina nezměknou.

6. Hotovou polévku můžete podávat s kousky uzeného masa a zeleninou. Podle chuti můžete polévku dochutit kyselou smetanou a přidat kmín.

Dobrou chuť!