Uzená masová polévka


Název receptu: Uzená masová polévka

Suroviny:
– 500 g uzeného masa (například vepřové nebo kuřecí)
– 1 cibule
– 2 stroužky česneku
– 2 mrkve
– 1 petrželová kořenová zelenina
– 1 petrželka
– 2 brambory
– 1 lžíce oleje
– 1 lžíce hladké mouky
– 1 l vody
– 2 bobkové listy
– 5 nových koření
– sůl a pepř podle chuti

Postup:
1. Uzené maso nakrájíme na menší kousky.
2. V hrnci rozpálíme olej a na něm osmažíme na drobno nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezezlátne.
3. Přidáme nakrájené uzené maso a opečeme z obou stran, aby se zvýraznila jeho chuť.
4. Poté přidáme na kostky nakrájenou mrkev, petrželovou kořenovou zeleninu, petrželku a oloupané a pokrájené brambory.
5. Všechno osolíme a opepříme podle chuti.
6. Přidáme lžíci hladké mouky, promícháme a důkladně opečeme, dokud se vytvoří hnědá barva.
7. Přilijeme vodu, přidáme bobkové listy a nové koření.
8. Polévku přivedeme k varu a vaříme přibližně 1,5 hodiny na mírném ohni, dokud maso není měkké a chutné.
9. Hotovou polévku můžeme podávat s čerstvou bagetou nebo domácími krutony.

Poznámka: Polévku můžete případně dochutit i jinými bylinkami, jako je majoránka, tymián nebo rozmarýn, podle vašich preferencí. Tato uzená masová polévka je výborná jako hlavní jídlo nebo předkrm a skvěle zahřeje v chladných zimních dnech.