Tradiční italská polévka Minestrone alla Nonna


Tradiční italská polévka minestrone

Suroviny:
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
– 2 stroužky česneku, nasekané na jemno
– 2 mrkve, nakrájené na kolečka
– 2 stonky celeru, nakrájené na kousky
– 1 brambora, nakrájená na kostičky
– 1 hrst zelených fazolí, na kousky
– 1 hrst hrášku
– 1 konzerva krájených rajčat
– 1 litr zeleninového vývaru
– 2 lžičky sušeného oregana
– 1 lžička sušeného bazalku
– Sůl a pepř podle chuti
– 1 hrst sušeného těstovinového zelí
– Parmezán na posypání

Postup:
1. Ve velkém hrnci zahřejte olivový olej a cibuli na středním plameni, dokud nezezlátne.
2. Přidejte česnek, mrkev, celer, bramboru, zelené fazole a hrášek. Vařte asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
3. Přidejte krájená rajčata, zeleninový vývar, sušený oregano, bazalku, sůl a pepř. Přiveďte k varu a nechte vařit na středním plameni asi 15-20 minut, dokud se zelenina neuvře.
4. Přidejte sušené těstovinové zelí a vařte dalších 10 minut, nebo dokud těstoviny nezměknou.
5. Podávejte polévku garnovanou čerstvě nastrouhaným parmazánem. Doporučuji podávat s čerstvým chlebem.

Minestrone alla Nonna

Suroviny:
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 cibule, nasekaná na drobné kousky
– 3 stroužky česneku, nasekané na jemno
– 2 mrkve, nakrájené na kostičky
– 2 stonky celeru, nakrájené na kousky
– 1 brambora, nakrájená na kostičky
– 1 hrst hrášku
– 1 konzerva krájených rajčat
– 1 litr zeleninového vývaru
– 2 lžičky sušeného oregana
– 1 lžička sušeného bazalku
– Sůl a pepř podle chuti
– 1 hrst pečiva nakrájeného na kostičky
– Parmezán na posypání

Postup:
1. Ve velkém hrnci zahřejte olivový olej a cibuli na středním plameni, dokud nezezlátne.
2. Přidejte česnek, mrkev, celer a bramboru. Vařte asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
3. Přidejte hrášek, krájená rajčata, zeleninový vývar, sušený oregano, bazalku, sůl a pepř. Přiveďte k varu a nechte vařit na středním plameni asi 15-20 minut, dokud se zelenina neuvře.
4. Opečte kostky pečiva na pánvi s trochou olivového oleje, dokud nebudou křupavé.
5. Podávejte polévku garnovanou opečeným pečivem a posypanou čerstvě nastrouhaným parmazánem. Doporučuji podávat s čerstvým chlebem.