Tajemné hnízdo medvědího česneku


Tajemné hnízdo medvědího česneku

Ingredience:

– 250 g hovězího masa (mletého)
– 1 cibule (nadrobno nakrájená)
– 2 stroužky česneku (nastrouhané)
– 1 vejce
– 1 lžíce hořčice
– ½ lžičky sójové omáčky
– 1 lžička worcesterské omáčky
– 1 lžička mletého kmínu
– Sůl a pepř podle chuti
– 4-5 plátků slaniny
– 4-5 stroužků medvědího česneku
– 200 ml vývaru z hovězího masa

Postup:

1. V míse smíchejte mleté hovězí maso, nakrájenou cibuli, nastrouhaný česnek, vejce, hořčici, sójovou omáčku, worcesterskou omáčku, mletý kmín, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte, aby se ingredience spojily.

2. Slaninu rozpuštěte na pánvi, dokud nebude křupavá. Poté slaninu odložte na ubrousek, aby se zbytečný tuk vsál.

3. Medvědí česnek očistěte a nakrájejte na menší kousky.

4. Vyjměte směs masové směsi z mísy a rozdělte ji na 4-5 stejně velkých částí. Každou část zformujte do placatého tvaru.

5. Na střed každé masové placky položte kousek medvědího česneku. Poté pečlivě omotejte medvědím česnekem, aby vznikla „tajemná“ náplň uvnitř.

6. Do rozpálené pánve vložte obalované masové placky a smažte je z obou stran dozlatova.

7. Jakmile jsou masové placky zpracované, přidejte do pánve vývar z hovězího masa a nechte maso dusit na mírném plameni po dobu přibližně 10-15 minut.

8. Hotové pokrmy podávejte s omáčkou z vývaru. Můžete je podávat s rýží, bramborami nebo salátem podle vašeho výběru.

Tímto způsobem vytvoříte tajemné hnízdo medvědího česneku, jehož kombinace chutí je úžasná a tajuplná. Dobrou chuť!