Recept na polévku minestrone


Recept na polévku minestrone:

Suroviny:

– 2 lžíce olivového oleje
– 1 cibule, nakrájená na kostičky
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 2 mrkve, nakrájené na kolečka
– 2 stonky celeru, nakrájené na kolečka
– 1 zelená paprika, nakrájená na kostičky
– 1 cuketa, nakrájená na kostičky
– 400 g krájených rajčat z plechovky
– 1 l zeleninového vývaru
– 200 g konzervovaných fazolí, opláchnutých a sceděných
– 100 g strouhaného parmazánu
– 1 lžička sušeného oregana
– 1 lžička sušeného bazalku
– Sůl a pepř podle chuti

Postup:

1. Ve velkém hrnci zahřejte olivový olej na středním ohni.

2. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a opékejte je asi 5 minut, dokud nezezlátnou.

3. Přidejte nakrájené mrkve, celer, papriky a cuketu do hrnce. Osolte a opepřete podle chuti. Vařte 5 minut, dokud zelenina trochu změkne.

4. Přidejte krájená rajčata a zeleninový vývar do hrnce. Přiklopte a nechte vařit přibližně 15 – 20 minut, dokud se zelenina úplně neprovaří.

5. Přidejte opláchnuté a sceděné fazole a vařte dalších 5 minut.

6. Přidejte sušený oregano, bazalku a případně ještě osolte a opepřete podle chuti.

7. Podávejte horké a ozdobte strouhaným parmazánem.

Dobrou chuť!