Rajská polévka s červenou čočkou


Tento recept je na rajskou polévku s červenou čočkou.

Ingredience:
– 1 cibule, nasekaná
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 litr zeleninového vývaru
– 1 plechovka rajčat (400 g)
– 1 hrnek červené čočky, opláchnuté a svařené
– 1 lžička mletého kmínu
– 1 lžička sladké papriky
– 1/2 lžičky sušeného oregana
– Sůl a pepř podle chuti
– 2 lžíce čerstvé petrželky, nasekané

Postup:
1. Na středním plameni rozehřejte olivový olej ve velkém hrnci. Přidejte nasekanou cibuli a česnek a restujte je asi 5 minut, dokud se nezjemní.
2. Přidejte do hrnce rajčata, zeleninový vývar, mletý kmín, sladkou papriku a sušený oregano. Přiveďte k varu.
3. Přidejte červenou čočku do polévky a vařte na středním plameni po dobu asi 15-20 minut, nebo dokud čočka nezměkne a polévka nezhustne.
4. Ochutnejte a případně osolte a opepřete podle chuti. Pokud je polévka příliš hustá, přidejte trochu vody.
5. Před servírováním posypte rajčatovou polévku čerstvě nasekanou petrželkou a podávejte s chlebem nebo grilovaným sýrem.

Tato rajská polévka s červenou čočkou je skvělou volbou pro vegetariány a vegany a nabízí bohatou chuť a výživné složky. Dobrou chuť!