Polévka z medvědího česneku: Vývarová osvěžující polévka s medvědím česnekem.


Ingredience:
– 1 velká cibule
– 2 stroužky česneku
– 500 g brambor
– 200 g medvědího česneku
– 1 litr zeleninového vývaru
– 200 ml smetany na vaření
– Sůl a pepř dle chuti
– Petržel na ozdobu

Postup:
1. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemné kousky.
2. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
3. V hrnci rozehřejte trochu olivového oleje a přidejte cibuli a česnek. Smažte je na středním ohni, dokud nezestřednějí.
4. Přidejte nakrájené brambory a medvědí česnek. Smažte ještě asi 5 minut, aby se všechny přísady propojily.
5. Přilijte zeleninový vývar a přiveďte k varu. Poté snižte plamen, přikryjte hrnec a nechte vařit asi 20 minut, dokud brambory nezměknou.
6. Po 20 minutách přidejte smetanu a promíchejte. Vařte ještě asi 5 minut.
7. Odstraňte hrnec z ohně a polévku rozmixujte pomocí mixéru, dokud nezískáte hladkou konzistenci. Pozor, při mixování pracujte opatrně, abyste se neopálili.
8. Přidat sůl a pepř dle chuti a promíchat.
9. Podávejte polévku s čerstvě nasekanou petrželí jako ozdobou.

Tuto osvěžující polévku můžete podávat jako předkrm, nebo ji s chlebem doplnit na lehký oběd či večeři. Dobrou chuť!