Polévka z medvědího česneku: Směsová ochucená polévka s medvědím česnekem.


Polévka z medvědího česneku: Směsová ochucená polévka

Potřebné suroviny:
– 1 velká cibule
– 2 stroužky česneku
– 2 brambory
– 200 g směsi kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
– 1 l zeleninového vývaru
– 100 g medvědího česneku
– 2 lžíce sádla nebo olivového oleje
– Sůl a pepř podle chuti
– Kysaná smetana na ozdobení

Postup:

1. Na pánvi rozehřejte sádlo nebo olivový olej a osmahněte na něm jemně nakrájenou cibuli dozlatova.

2. Přidejte na plátky nakrájený česnek a opékejte ho spolu s cibulí asi 2-3 minuty, dokud nezačne vonět.

3. Do hrnce nalijte zeleninový vývar a nechte ho přejít varem.

4. Mezitím oloupejte brambory a nastrouhejte je na hrubém struhadle.

5. Přidejte nastrouhané brambory do hrnce se zeleninovým vývarem a vařte je asi 10 minut, než změknou.

6. Směs kořenové zeleniny omyjte, oloupejte a nakrájejte na menší kousky.

7. Přidejte směs kořenové zeleniny do polévky a vařte dalších 10-15 minut, nebo dokud zelenina nezměkne.

8. Mezitím si připravte medvědí česnek. Omyjte ho důkladně a nakrájejte na drobné kousky.

9. Medvědí česnek přidejte do polévky a vařte ještě asi 5-10 minut, aby se dobře spojil s ostatními přísadami.

10. Polévku osolte a opepřete podle své chuti.

11. Hotovou polévku s medvědím česnekem můžete podávat s lžičkou kysané smetany na ozdobení.

Tato polévka je skvělým způsobem, jak si vychutnat přírodní chuť a vůni medvědího česneku. Můžete ji podávat jako předkrm nebo hlavní pokrm s čerstvým pečivem. Dobrou chuť!