Polévka z medvědího česneku: Medvědí česnekový krém


Ingredience:
– 200 g medvědího česneku
– 2 středně velké brambory
– 1 cibule
– 1 l zeleninového vývaru
– 200 ml smetany na vaření
– Sůl a pepř podle chuti
– Olej na smažení

Postup:

1. Medvědí česnek pečlivě propláchněte pod tekoucí vodou a osušte. Nasekejte ho na menší kousky.

2. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte také.

3. Rozpalte pánvi s olejem a osmahněte na ní medvědí česnek, brambory a cibuli, dokud nezezlátnou.

4. Přidejte do hrnce smaženou směs medvědího česneku, brambor a cibule. Přidejte zeleninový vývar a nechejte vařit až do měkka brambor.

5. Jakmile jsou brambory měkké, odstavte hrnec z ohně a nechejte obsah trochu vychladnout.

6. Pomocí mixéru, případně blenderu, rozmixujte směs na krémovou konzistenci. Přidejte smetanu na vaření a promíchejte.

7. Polévku přiveďte k varu a dochuťte solí a pepřem podle chuti.

8. Podávejte horkou s křutony nebo čerstvou bagetou.

Takto připravený medvědí česnekový krém je vynikající jako předkrm nebo samostatné jídlo.