Polévka z medvědího česneku: Lesní delikatesa


Ingredience:

– 300 g medvědího česneku
– 1 cibule
– 2 brambory
– 1 l zeleninového vývaru
– 2 lžíce olivového oleje
– 200 ml smetany na vaření
– sůl, pepř podle chuti
– křupavá slanina na ozdobu

Postup:

1. Medvědí česnek důkladně omyjte a spařte vroucí vodou. Po vychladnutí ho nasekejte na menší kousky.

2. Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemnou kostičku. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky.

3. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli, dokud nezezelená. Přidejte medvědí česnek a orestujte ho společně s cibulí.

4. Přidejte do pánve brambory a zalijte zeleninovým vývarem. Vařte na středním plameni asi 20 minut, dokud brambory nezměknou.

5. Po uvaření přidejte smetanu do polévky a rozmixujte ji tyčovým mixérem, dokud nedosáhnete hladké konzistence. Případně ji můžete přecedit přes síto a vyndat zbylé zbytky česneku a brambor.

6. Vraťte polévku na sporák a ohřejte ji. Přidejte sůl a pepř podle chuti.

7. Mezitím na pánvi opečte na křupavo slaninu, kterou použijete jako ozdobu na polévku.

8. Polévku podávejte horkou a ozdobte ji křupavou slaninou.

Tato polévka z medvědího česneku je výbornou lesní delikatesou, která vás jistě nadchne svou výraznou chutí a zdravými vlastnostmi medvědího česneku. Dobrou chuť!