Polévka z medvědího česneku: Krémová delikatesa pro gurmány


Ingredience:
– 200 g medvědího česneku
– 2 lžíce másla
– 1 cibule, jemně nakrájená
– 2 brambory, oloupané a nakrájené na kostičky
– 500 ml vývaru (zeleninový nebo kuřecí)
– 250 ml smetany ke šlehání
– Sůl a pepř dle chuti
– Křupavá slanina nebo křutony (na ozdobu)

Postup:
1. Medvědí česnek důkladně omyjte a osušte. Pak jemně nasekejte.
2. Na rozpáleném másle osmahněte cibuli, až zesklovatí. Přidejte nakrájený medvědí česnek a brambory a smažte ještě asi 5 minut, dokud brambory nezezlátnou.
3. Přilijte vývar a vařte, dokud se brambory nezměknou (asi 15-20 minut).
4. Směs přeneste do mixéru nebo použijte tyčový mixér a důkladně rozmixujte, dokud nezískáte hladkou konzistenci.
5. Přidejte smetanu a míchejte, až se polévka zahřeje. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem podle své chuti.
6. Polévku podávejte horkou a ozdobte křupavou slaninou nebo křutony.

Tato polévka z medvědího česneku je bohatá na chuť a skvěle se hodí jako předkrm nebo hlavní jídlo. Její krémová textura a výrazná chuť medvědího česneku ji předurčují pro gurmány a milovníky zajímavých a unikátních ingrediencí.