Polévka s medvědím česnekem


Polévka s medvědím česnekem je originální a chutný pokrm, který využívá jedinečnou chuť medvědího česneku. Níže ti přináším jednoduchý recept na tuto polévku:

Ingredience:
– 2 velké cibule
– 3 stroužky medvědího česneku
– 4 brambory
– 1 l zeleninového vývaru
– 200 ml smetany na vaření
– Sůl a pepř podle chuti
– Olivový olej
– Petržel na ozdobu

Postup:

1. Nejprve si připrav cibule a medvědí česnek. Cibuli nakrájej na jemné plátky a stroužky medvědího česneku nakrájej na malé kousky.

2. Brambory oloupej a nakrájej na menší kostky.

3. Do hrnce s tloušťkovým dnem dej 2 lžíce olivového oleje a rozehřej na střední teplotu. Přidej cibuli a medvědí česnek a za občasného míchání opékej, dokud cibule nezměkne a nezíská zlatavou barvu. To by mělo trvat asi 7-8 minut.

4. Poté přidej nakrájené brambory a pokračuj v míchání. Přidej trochu vody, aby se brambory nelepily ke dnu hrnce. Vař brambory asi 5 minut, než začnou změknout.

5. Přidej zeleninový vývar do hrnce a přiveď k varu. Jakmile polévka začne vařit, sniž teplotu a nech ji mírně bublat asi 15-20 minut, dokud se brambory nezměknou úplně.

6. Ve vyšší nádobě smíchej smetanu na vaření s trochou vroucí polévky, aby se smetana zahřála a nekoagulovala. Poté směs přidej do hrnce s polévkou a míchej, dokud se vše důkladně nesmyje.

7. Ochutnej polévku a přidej sůl a pepř podle chuti. Vař ještě asi 5 minut, aby se všechny chutě propojily.

8. Hotovou polévku můžeš podávat posypanou čerstvou nasekanou petrželkou a s plátkem bílého pečiva.

Tímto jednoduchým receptem se ti podaří vytvořit chutnou polévku s medvědím česnekem, která tě potěší svou originální kombinací chutí. Dobrou chuť!