Pho – Klasická vietnamská nudlová polévka s hovězím masem


Určitě! Zde je recept na klasickou vietnamskou nudlovou polévku Pho s hovězím masem:

Přísady:
– 500 gramů hovězího masa (můžete použít krk nebo hovězí líčka)
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 velká cibule, nakrájená na tenké proužky
– 4 hřebíčky
– 1 lžička celých koriandrových semínek
– 1 palčivá paprička, nasekaná (volitelné – podle chuti)
– 4 cm kousek zázvoru, nakrájený na tenké plátky
– 4 stroužky česneku, nasekané
– 3 lžíce rybí omáčky
– 2 lžíce sójové omáčky
– 1 lžíce cukru
– 2 litry vývaru (nejlépe hovězího, případně kuřecího)
– 200 gramů rýžových nudlí
– čerstvá koriandr a naneřezané zelené cibulky na ozdobu
– limetky nebo citronová šťáva na dochucení (volitelné)

Postup:

1. Hovězí maso nakrájejte na tenké plátky. Pokud máte maso s kostí, můžete jej předvařit v mírně osolené vodě asi 15 minut, poté plátky odříznout.

2. Ve velkém hrnci nebo rendlíku zahřejte olivový olej a přidejte nakrájenou cibuli. Orestujte ji, dokud se nezměkne a nezezlátne.

3. Přidejte hřebíčky, koriandrová semínka, papričku, zázvor a česnek. Smažte asi 1 minutu, dokud se neuvolní jejich aroma.

4. Přidejte hovězí maso a orestujte je z každé strany, dokud nezezdění.

5. Přidejte rybí omáčku, sójovou omáčku a cukr. Důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.

6. Nalijte vývar a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu na střední a vařte po dobu přibližně 1 hodiny, dokud maso nezměkne a vývar se neokusí.

7. Mezitím si připravte rýžové nudle podle pokynů na obalu. Když budou hotové, opláchněte je studenou vodou, aby se oddělily a nelepily se.

8. Když je maso měkké, přidejte do polévky uvařené rýžové nudle.

9. Polévku přelijte do hlubokých miskách a ozdobte čerstvým koriandrem a nasekanými zelenými cibulkami.

10. Podávejte Pho s limetkami nebo citronovou šťávou, kterou si každý host může přidat podle své chuti.

To je vše! Můžete si vychutnat tuto klasickou vietnamskou nudlovou polévku Pho s hovězím masem. Dobrou chuť!