Nektarová polévka z medvědího česneku


Recept na nektarovou polévku z medvědího česneku:

Suroviny:
– 4 hrsti čerstvého medvědího česneku
– 2 střední cibule
– 2 brambory
– 1 l zeleninového vývaru
– 200 ml smetany na vaření
– Sůl a pepř podle chuti
– Olivový olej na smažení

Postup:

1. Medvědí česnek důkladně omyjte a nakrájejte na menší kousky. Cibuli a brambory oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.

2. Na pánvi si rozpálte trochu olivového oleje a přidejte medvědí česnek. Restujte ho asi 2-3 minuty, dokud nezačne vonět.

3. Přidejte nakrájenou cibuli a brambory a smažte je spolu s medvědím česnekem, dokud cibule nezsklovatí.

4. Nalijte zeleninový vývar a nechte vařit asi 15-20 minut, dokud se brambory nezměknou.

5. Smetanu přidejte do polévky a vše důkladně promíchejte.

6. Polévku přeneste do mixéru a rozmixujte, dokud nedosáhnete hladké konzistence. Můžete také použít tyčový mixér přímo v hrnci.

7. Polévku nechte znovu přejít varem a dochuťte solí a pepřem podle své chuti.

8. Nektarovou polévku podávejte teplou s křupavým pečivem nebo sýrovými krutony jako předkrm nebo lehký oběd.

Tento recept na nektarovou polévku z medvědího česneku je skvělou cestou, jak využít léčivé vlastnosti medvědího česneku a vytvořit jedinečnou a lahodnou polévku. Doporučujeme použít čerstvý medvědí česnek, protože poskytuje intenzivnější chuť.