Název receptu: Krémová polévka z medvědího česneku


Název receptu: Krémová polévka z medvědího česneku

Ingredience:
– 250 g medvědího česneku
– 2 středně velká brambory
– 1 středně velká cibule
– 2 stroužky česneku
– 500 ml zeleninového vývaru
– 200 ml smetany ke šlehání
– 2 lžíce olivového oleje
– Sůl a pepř dle chuti

Postup:

1. Medvědí česnek důkladně omyjte a usušte. Odřízněte kořeny a hrubší vrcholové části. Medvědí česnek nakrájejte na menší kousky.

2. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky.

3. Cibuli a česnek oloupejte a jemně nakrájejte.

4. V hrnci rozehřejte olivový olej a přidejte cibuli a česnek. Směs orestujte dozlatova.

5. Přidejte nakrájený medvědí česnek a brambory. Restujte pod víkem asi 5 minut, než se brambory změknou.

6. Přilijte zeleninový vývar a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a vařte polévku na mírném ohni asi 20 minut, dokud se brambory zcela uvaří.

7. Odstraňte hrst medvědího česneku z polévky a utřete ji pomocí mixéru na hladký krém. Pokud je polévka příliš hustá, můžete přidat trochu vody.

8. Vrátit krémovou směs do hrnce a přilijte smetanu ke šlehání. Přiveďte k varu a vařte dalších pár minut, dokud se polévka zahřeje.

9. Ochutnejte polévku a případně přidejte sůl a pepř podle chuti.

10. Podávejte horkou s křupavým chlebem nebo čerstvým bylinkovým posypem.

Tento recept na krémovou polévku z medvědího česneku je skvělou volbou pro milovníky výrazného a aromatického chutě tohoto divoce rostoucího bylinkového plevelu.