Název receptu: Italská polévka Minestrone


Ingredience:
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 cibule, nakrájená na malé kousky
– 2 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
– 2 středně velké brambory, oloupané a nakrájené na kostičky
– 2 středně velké mrkve, oloupané a nakrájené na kolečka
– 1 středně velká cuketa, oloupaná a nakrájená na kostičky
– 100 g čerstvého hrášku (pokud nemáte čerstvý, můžete použít i mražený)
– 1 plechovka loupaných rajčat
– 1 l zeleninového vývaru
– sůl a pepř dle chuti
– 100 g těstovin (např. fazolové nebo peřinky)
– 2 lžíce čerstvého petrželového listu, nasekaného
– 50 g parmezánu, nastrouhaného

Postup:
1. Na velké pánvi zahřejte olivový olej a přidejte nakrájenou cibuli. Nechte cibuli restovat, dokud se nezměkne a nezezlátne.
2. Přidejte na plátky nakrájený česnek a restujte dalších pár minut, dokud nezačne vonět.
3. Přidejte brambory, mrkev a cuketu do pánve. Promíchejte a nechte vařit asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
4. Přidejte čerstvý hrášek (pokud používáte mražený hrášek, přidejte ho až při vaření polévky). Promíchejte.
5. Přidejte plechovku loupaných rajčat a zalijte zeleninovým vývarem. Přivedte k varu a snižte teplotu na střední. Polévku vařte asi 20 minut, nebo dokud se zelenina nedovaří.
6. Přidejte do polévky těstoviny a vařte dle instrukcí na obalu, až budou těstoviny al dente.
7. Ochutnejte polévku a případně ji dochuťte solí a pepřem podle svého gusta.
8. Před servírováním posypte polévku nasekaným petrželem a nastrouhaným parmezánem.

Tuto italskou polévku Minestrone můžete servírovat jako samostatné jídlo nebo ji můžete podávat s chlebem jako předkrm. Dobrou chuť!