Mletá masová polévka


Recept na mletou masovou polévku:

Ingredience:
– 500 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo kuřecí)
– 1 cibule
– 2 stroužky česneku
– 2 mrkve
– 2 brambory
– 1 l vývaru (hovězí, zeleninový nebo drůbeží)
– 400 g konzervovaných rajčat
– 1 lžíce olivového oleje
– 1 lžička kmínu
– 1 lžička majoránky
– Sůl a pepř podle chuti
– Nasekaná petržel nebo koriandr na zdobení

Postup:

1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm jemně nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezezlátne. Přidejte mleté maso a orestujte ho, dokud získá hnědou barvu.

2. Přidejte do pánve na kostičky nakrájenou mrkev a brambory a podlijte vývarem. Přidejte také rajčata z konzervy a koření – kmín a majoránku. Dochutíme solí a pepřem.

3. Vařte polévku na střední teplotě zhruba 20-25 minut, dokud se zelenina a maso neudusí. Během vaření občas promíchávejte.

4. Na závěr přidejte nadrobno nasekanou petržel nebo koriandr pro lepší chuť a zdobení. Podávejte horké.

Tento recept je základní a můžete ho přizpůsobit svým preferencím. Můžete například přidat další zeleninu (například hrášek nebo papriku), nebo přidat rýži nebo těstoviny pro větší sýtost. Doufám, že se vám polévka bude líbit!