Medvědí cibulová polévka


Medvědí cibulová polévka je výborná domácí specialita, která zahřeje i ty nejchladnější dni. Pro přípravu této polévky budete potřebovat následující ingredience:

– 2 středně velké cibule
– 2 stroužky česneku
– 2 lžíce másla
– 1 lžíce hladké mouky
– 1 lžička cukru
– 1 lžička soli
– 1 lžička mletého kmínu
– 1 lžička mletého pepře
– 1 lžička majoránky
– 1 litr hovězího vývaru
– 250 ml smetany ke šlehání

Pokud máte všechny ingredience připravené, můžeme začít s přípravou. Nejprve oloupejte a nakrájejte cibule na drobné kostičky. Česnek rozmačkejte a jemně nakrájejte.

V hrnci rozehřejte máslo a přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Smažte na středním ohni, dokud cibule nezměkne a nezezlátne.

Přidejte mouku a za stálého míchání smažte ještě asi 2 minuty, aby se mouka ztratila chuť.

Nyní přilijte hovězí vývar a za stálého míchání vařte polévku asi 10 minut, dokud se nezahustí. Pokud máte rádi výraznější chuť, můžete přidat více mouky.

Přidejte cukr, sůl, kmín, pepř a majoránku a vařte polévku ještě 5 minut.

Na závěr přilijte smetanu ke šlehání a povařte polévku ještě 2-3 minuty.

Polévku pak můžete servírovat horkou a ozdobit ji petrželkou nebo syrovými kousky.

Medvědí cibulová polévka je výborná sama o sobě, ale můžete ji také podávat s čerstvým chlebem nebo croutony. Dobrou chuť!