Medvědí česnekový krémový vývar


Ingredience:
– 4 velké hlavy medvědího česneku
– 1 velká cibule
– 2 lžíce másla
– 4 hrnky vývaru (hovězí, kuřecí nebo zeleninový)
– 1 hrnek smetany ke šlehání
– Sůl a pepř podle chuti

Postup:
1. Medvědí česnek důkladně omyjte a rozdělte na jednotlivé stroužky.
2. Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
3. Na středně velké pánvi rozehřejte máslo.
4. Přidejte nakrájenou cibuli a medvědí česnek a smažte je asi 5 minut, dokud nezměknou a nezačnou vonět.
5. Přidejte vývar a nechte směs vařit asi 20 minut, dokud se medvědí česnek a cibule nezměknou.
6. Poté směs přeneste do mixéru a rozmixujte na hladkou konzistenci.
7. Vrátíme směs zpět do hrnce a přidáme smetanu ke šlehání. Vařte ještě asi 5 minut, dokud se krém zahřeje.
8. Před podáváním ochutnejte a dochuťte solí a pepřem podle chuti.

Tento medvědí česnekový krémový vývar je lahodný a plný aromatického česnekového chuti. Podávejte ho horký s čerstvým chlebem nebo jako předkrm před hlavním jídlem.