Medvědí Česneková polévka


Medvědí Česneková polévka

Suroviny:
– 4 hlavy medvědího česneku
– 2 cibule
– 2 brambory
– 1 litr zeleninového vývaru
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 lžička sušeného majoránky
– sůl a pepř dle chuti

Postup:

1. Medvědí česnek důkladně zbavte obalu a rozdělte na jednotlivé stroužky. Nakrájejte je na tenké plátky.

2. Cibuli oloupejte a nasekejte na drobné kousky. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky.

3. V hrnci zahřejte olivový olej a osmažte na něm medvědí česnek a cibuli, dokud nezezlátnou.

4. Přidejte nakrájené brambory a smažte je krátce spolu s medvědím česnekem a cibulí.

5. Zalijte zeleninovým vývarem a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a vařte polévku přibližně 20 minut, dokud brambory nezměknou.

6. Přidejte sušenou majoránku a dochuťte solí a pepřem dle chuti.

7. Polévku rozmixujte pomocí mixéru nebo šťouchadla na brambory, dokud nedosáhnete hladké konzistence.

8. Před podáváním polévku přeceďte přes sítko, aby nezůstaly ve vašem pokrmu žádné větší kusy.

9. Hotovou medvědí česnekovou polévku můžete ozdobit čerstvým nasekaným bylinkami nebo křutony.

Tato medvědí česneková polévka je výtečnou volbou pro všechny milovníky česneku a zeleninových pokrmů. Je sytá, zdravá a plná chutí. Bon appétit!