Medvědí česneková polévka.


Medvědí česneková polévka je lahodná a zdravá polévka, kterou si můžete připravit doma. Zde je klasický recept:

Ingredience:
– 2 hrsti medvědího česneku (nať)
– 4 stroužky česneku
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
– 2 brambory, oloupané a nakrájené na kostičky
– 1 litr zeleninového vývaru
– 200 ml smetany ke šlehání
– 1 lžička sušeného tymiánu
– 1 lžička sušeného majoránu
– Sůl a pepř podle chuti
– Parmezán (volitelný), na posypání

Postup:
1. Nejprve si připravte medvědí česnek a česnekové stroužky. Medvědí česnek důkladně omyjte a osušte, následně ho nasekejte nadrobno.
2. Ve velkém hrnci zahřejte olivový olej a přidejte nasekanou cibuli. Smažte cibuli dozlatova, asi 5-7 minut.
3. Přidejte brambory a medvědí česnek a opékejte ještě dalších 5 minut.
4. Přidejte zeleninový vývar, tymián a majoránku a nechte polévku vařit, dokud nejsou brambory měkké, asi 15-20 minut.
5. Mezitím můžete připravit smetanu. Vejděte smetanu do malé mísy a šlehejte, dokud nezískáte tuhou konzistenci. Poté přidejte do smetany česnekové stroužky, které jste na jemno nasekali.
6. Jakmile jsou brambory měkké, odstavte polévku z ohně a vše rozmixujte pomocí mixéru na hladkou konzistenci.
7. Vraťte polévku na přiměřený plamen a přidejte smetanovou směs. Dobře promíchejte a nechte zahřát, dokud není polévka teplá.
8. Před servírováním ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
9. Podávejte medvědí česnekovou polévku horkou, posypanou strouhaným parmezánem (volitelně) a doplněnou čerstvým pečivem.

Tento recept je plný bylinkové chutě a výrazného česneku, který dodá polévce skvělou chuť a vůni. Můžete si také přidat další ingredience, jako například oregano nebo na jemno nasekaný špenát pro větší pestrost. Doufám, že si tuto chutnou polévku užijete!