Kuřecí polévka s červenou čočkou a zeleninou


Ingredience:
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 cibule, nakrájená na kostičky
– 2 stroužky česneku, jemně nasekané
– 2 mrkve, na kostičky
– 2 brambory, na kostičky
– 200 g červené čočky, namočené přes noc
– 1 litr kuřecího vývaru
– 400 g kuřecího masa, na kostičky
– 1 lžička mletého kmínu
– 1 lžička mleté papriky
– Sůl a pepř podle chuti
– Čerstvé petrželové lístky na ozdobu

Postup:
1. V hrnci zahřejte olivový olej a osmažte na něm cibuli a česnek dozlatova.

2. Přidejte mrkev, brambory a červenou čočku. Promíchejte a dusete asi 5 minut.

3. Přidejte kuřecí vývar a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a vařte pokryté asi 20 minut, nebo dokud se čočka a zelenina nezměknou.

4. Mezitím smíchejte mletý kmín, mletou papriku, sůl a pepř. Opatrně obalte kuřecí maso v této směsi.

5. Na pánvi zahřejte trochu olivového oleje a smažte kuřecí maso z obou stran, dokud není zlatě hnědé.

6. Přidejte smažené kuřecí maso do polévky a vařte ještě 5-10 minut, dokud není maso plně propečené.

7. Podávejte horkou, posypanou čerstvými petrželovými lístky.

Tip: Můžete polévku servírovat s čerstvým chlebem nebo bagetou. Můžete si také přidat další zeleninu podle své chuti, jako je například paprika, zelené fazolky nebo ředkvičky.