Křupavá červená čočková polévka s kořenovou zeleninou


Zde je recept na křupavou červenou čočkovou polévku s kořenovou zeleninou:

Suroviny:
– 1 šálek červenéch čoček
– 1 velká cibule, nasekaná
– 3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
– 2 mrkve, oloupané a nakrájené na kostičky
– 2 brambory, oloupané a nakrájené na kostičky
– 1 petrželový kořen, oloupaný a nakrájený na kostičky
– 1 sladká paprika, nakrájená na kostičky
– 1 l zeleninového vývaru
– 2 lžíce rajčatového protlaku
– sůl a pepř podle chuti
– 2 lžíce olivového oleje
– čerstvý koriandr nebo petrželka na ozdobu

Postup:
1. Čočku důkladně opláchněte pod tekoucí vodou.
2. V hrnci zahřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
3. Přidejte nakrájenou petrželovou kořen, mrkev, brambory a papriku. Osolte a opepřete podle chuti. Smažte asi 5 minut, než zelenina změkne.
4. Přidejte červené čočky, rajčatový protlak a zeleninový vývar. Přiveďte k varu.
5. Poté snižte teplotu a nechte polévku vařit na mírném plameni asi 20-25 minut, dokud se čočka a zelenina nesvaří.
6. Můžete polévku rozmixovat do hladké konzistence pomocí mixéru nebo ponechat kousky zeleniny.
7. Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl a pepř.
8. Podávejte polévku s čerstvě nasekanou koriandrem nebo petrželkou na ozdobu.

Dobrou chuť!