Křupavá červená čočková polévka s exotickými kořeními


Ingredience:
– 1 hrnek červené čočky
– 1 cibule, nakrájená na drobné kostky
– 2 stroužky česneku, jemně nasekané
– 1 lžíce olivového oleje
– 1 litr zeleninového vývaru
– 1 lžička mletého koriandru
– 1 lžička mletého kurkumy
– 1/2 lžičky mletého koriandru
– 1/4 lžičky mletého kmínu
– 1/4 lžičky mleté papriky
– Čerstvý koriandr (opcionálně) na ozdobu
– Sůl a pepř podle chuti

Postup:
1. Nejprve si připravte červenou čočku. Opláchněte ji v studené vodě a odstraňte případné nečistoty.
2. Rozpalte olej v hrnci a přidejte nakrájenou cibuli. Smažte ji na středním ohni, dokud se nezměkne a nezezlátne.
3. Přidejte jemně nasekaný česnek a smažte ho spolu s cibulí asi 1 minutu, dokud nezačne vonět.
4. Přidejte do hrnce červenou čočku a zalijte zeleninovým vývarem. Přidejte mletý koriandr, kurkumu, kmín a papriku. Promíchejte.
5. Přiveďte polévku k varu a pak snižte teplotu na střední a vařte asi 20-25 minut, dokud se červená čočka nezměkne a nerozpadne se.
6. Jakmile je čočka měkká, použijte mixér na hladké rozmixování polévky. Můžete také použít tyčový mixér přímo v hrnci, pokud máte.
7. Ochutnejte a případně přidávejte sůl a pepř podle chuti.
8. Polévku podávejte horkou se strouhaným čerstvým koriandrem na ozdobu. Můžete také přidat kousky chleba nebo bagetu jako přílohu.

Tato křupavá červená čočková polévka s exotickými kořeními je výborná jako teplé předkrm nebo hlavní jídlo. Díky kombinaci koření získáte lahodnou a dochucenou polévku plnou chuti.