Krémová polévka z červené řepy se smetanou a kozím sýrem


Ingredience:
– 1 větší červená řepa
– 1 středně velká cibule
– 2 stroužky česneku
– 2 lžíce olivového oleje
– 400 ml zeleninového vývaru
– 200 ml smetany ke šlehání
– 100 g kozího sýra
– sůl a pepř podle chuti
– čerstvá nasekaná petrželka na ozdobu

Postup:
1. Červenou řepu oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte.

2. Na pánvi zahřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.

3. Přidejte nakrájenou červenou řepu a restujte ji spolu se cibulí a česnekem asi 5 minut, dokud řepa nezměkne.

4. Nalijte zeleninový vývar do hrnce a přidejte zrestovanou řepu. Povařte polévku asi 15 minut, dokud se řepa úplně změkne.

5. Po uvaření můžete polévku rozmixovat tyčovým mixérem na hladkou konzistenci.

6. Vlijte smetanu ke šlehání do polévky a důkladně promíchejte. Přidejte sůl a pepř podle chuti a povařte ještě dalších 5 minut.

7. Nastrouhejte kozí sýr na jemném struhadle.

8. Polévku rozdělte do talířů a ozdobte kozím sýrem a čerstvou petrželkou.

9. Podávejte horkou a dobrou chuť!