Jarní zeleninová polévka s medvědím česnekem


Jarní zeleninová polévka s medvědím česnekem:

Suroviny:
– 1 litr zeleninového vývaru
– 1 cibule, nakrájená na kostičky
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 2 brambory, nakrájené na kostičky
– 1 mrkev, nakrájená na kolečka
– 100 g hrášku (čerstvého nebo mraženého)
– 100 g zelených fazolkových lusků, nakrájených
– 200 g špenátu, nasekaného
– 2 lžíce olivového oleje
– Sůl a pepř podle chuti
– 1 lžička medvědího česneku, nasekaného
– Koriandr nebo petržel na ozdobení

Postup:
1. Na rozpáleném oleji osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.

2. Přidejte brambory, mrkev, hrášek a fazolkové lusky a nechte chvíli dusit.

3. Poté zalijte zeleninovým vývarem a nechte vařit, dokud se zelenina nezměkne (cca 15-20 minut).

4. Přidejte nasekaný špenát a vařte dalších 5 minut.

5. Ochutnejte a přidejte sůl a pepř podle chuti.

6. Přidejte medvědí česnek a nechte polévku provařit dalších 2-3 minuty.

7. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem, dokud nedosáhnete hladké konzistence.

8. Podávejte polévku ozdobenou čerstvým nasekaným koriandrem nebo petrželí.

Tato jarní zeleninová polévka s medvědím česnekem je lahodným a zdravým jídlem, které vám dodá potřebné vitamíny a minerály. Dobrou chuť!