Jarní polévka se zeleninou a medvědím česnekem


Jarní polévka se zeleninou a medvědím česnekem:

Ingredience:
– 1 cibule, nakrájená na kostičky
– 2 stroužky česneku, nakrájené na drobno
– 2 lžíce olivového oleje
– 3 mrkve, na kolečka
– 2 brambory, nakrájené na kostičky
– 1 celerová bulva, nakrájená na kostičky
– 1 pór, nakrájený na kolečka
– 500 g mražených hrášků
– 1 l zeleninového vývaru
– 2 lžíce čerstvého medvědího česneku, nasekaného na drobno
– Sůl a pepř podle chuti
– Čerstvá petrželka, nasekaná na drobno (na ozdobu)

Postup:
1. Do hrnce zahřejte olivový olej. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a restujte je na středním plameni, dokud nezezlátnou.
2. Přidejte nakrájenou mrkev, brambory, celer a pór do hrnce. Smažte je asi 5 minut, nebo dokud zelenina nezměkne.
3. Přidejte mražené hrášky a zalijte zeleninovým vývarem. Přivedte k varu a snižte plamen na mírný. Pokrývkou přikryjte hrnec a nechte vařit asi 15-20 minut, dokud není zelenina měkká.
4. Přidejte nasekaný medvědí česnek a dobře promíchejte. Vařte ještě asi 5 minut, aby se jeho chuť rozvinula.
5. Ochutnejte polévku a případně dosolte a opepřete podle své chuti.
6. Podávejte polévku horkou s posypkou nasekané petrželky.

Tento recept na jarní polévku se zeleninou a medvědím česnekem je skvělým způsobem, jak využít čerstvou jarní zeleninu a zároveň přidat do polévky unique chuť a vůni medvědího česneku, který obsahuje mnoho zdravotních výhod. Doufám, že si tuto polévku vychutnáte!