Italská polévka Minestrone


Italská polévka Minestrone je bohatá a výživná polévka plná čerstvého zeleninového dobrodružství. Zde je recept, který vám pomůže připravit tu nejlepší Minestroni.

Potřebné ingredience:
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 střední cibule, nasekaná
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 2 mrkve, nakrájené na kousky
– 2 stonky řapíkatého celeru, nakrájené na kousky
– 1 malá cuketa, nakrájená na kousky
– 1 zelená paprika, nakrájená na kousky
– 1 plechovka loupaných rajčat (400 g)
– 1 lžička sušeného bazalku
– 1 lžička sušeného oregana
– 1 lžička sušeného tymiánu
– 1 lžička soli, nebo podle chuti
– 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
– 4 šálky zeleninového vývaru
– 1 plechovka cizrny (400 g), opláchnutá a sceděná
– 1/2 šálku malých těstovin (například ditalini nebo pečivo)
– 2 hrsti čerstvého špenátu, nakrájeného

Postup:

1. Do velkého hrnce rozehřejte olivový olej na středním plameni. Přidejte cibuli a česnek a smažte, dokud se nesejdou dozlatova.

2. Přidejte do hrnce mrkev, celer, cuketu a zelenou papriku. Vařte asi 5 minut, dokud se zelenina nezačne mírně změkčovat.

3. Přisypte loupaná rajčata, bazalku, oregano, tymián, sůl a pepř do hrnce. Promíchejte a vařte dalších 2 minuty.

4. Přidejte zeleninový vývar a přiveďte k varu. Snižte teplotu a nechte vařit 20-25 minut, nebo dokud se zelenina zcela nezměkčí.

5. Přidejte cizrnu a těstoviny do polévky. Pokračujte v vaření, dokud se těstoviny neuvarem (podle pokynů na obalu).

6. Na konec přidejte nakrájený špenát a vařte dalších 2 minuty, dokud se nezmenší.

7. Servírujte horkou Minestrone do polévkových misek a podávejte s křupavým chlebem.

Tento recept na italskou polévku Minestrone je skvělým způsobem, jak využít sezónní zeleninu a připravit si vydatný a zdravý oběd či večeři. Můžete si s ingrediencemi pohrát a přidat do polévky další oblíbené zeleniny, jako jsou fazolky nebo brokolice. Pojďte si vychutnat chutě Itálie!