Hlívová krémová polévka


Ingredience:
– 500g hlív
– 1 cibule
– 2 stroužky česneku
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 litr zeleninového vývaru
– 200 ml smetany na vaření
– sůl a pepř podle chuti
– čerstvá petrželka na ozdobu

Postup:
1. Hlivu očistěte a nakrájejte na menší kousky.
2. Cibuli a česnek oloupejte a jemně nakrájejte.
3. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmažte cibuli a česnek dozlatova.
4. Přidejte nakrájenou hlívu a smažte asi 5 minut, dokud nezměkne.
5. Poté přidejte zeleninový vývar a nechte vařit asi 20 minut, dokud se hlíva změkne.
6. Vše rozmixujte tyčovým mixérem na hladkou konzistenci.
7. Přidejte smetanu na vaření a důkladně promíchejte.
8. Přisolte a opepřete podle chuti.
9. Polévku nechte provařit alespoň dalších 10 minut.
10. Před servírováním ozdobte čerstvou nasekanou petrželkou.

Hotovou hlívovou krémovou polévku můžete podávat jako samostatné jídlo nebo s kouskem čerstvého chleba. Dobrou chuť!