Hlíva vínová polévka


Hlíva vínová polévka je výborná chuťová kombinace, která si pochutnáte na chladných podzimních večerech. Zde je recept, jak ji připravit:

Ingredience:
– 500 g hlív vínových
– 1 cibule
– 2 stroužky česneku
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 l zeleninového vývaru
– 250 ml smetany ke šlehání
– 1 lžíce hladké mouky
– 2 lžíce červeného vína
– petržel na ozdobu
– sůl a pepř podle chuti

Postup:
1. Hlívy vínové důkladně očistěte a nakrájejte na tenké plátky.
2. Cibuli a česnek oloupejte a jemně nasekejte.
3. Na pánvi rozehřejte olivový olej a opékejte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
4. Přidejte plátky hlív vínových a smažte je dočervena.
5. V hrnci zahřejte zeleninový vývar. Poté přidejte smažené hlívy vínové a nechte vařit 10 minut.
6. Mouku smíchejte s červeným vínem, aby vznikla hladká pastovitá konzistence.
7. Přidejte smetanu ke šlehání do polévky a za stálého míchání postupně přidejte moučnou směs s vínem. Vařte ještě asi 5 minut, dokud polévka nezhoustne.
8. Ochutnejte polévku solí a pepřem.
9. Na závěr posypte polévku nasekanou petrželkou a podávejte teplou.

Tato houbová polévka bude skvělým začátkem večeře nebo lahodným lehkým obědem. Hodí se k podávání se čerstvým pečivem nebo bagetou. Příjemnou chuť!