Hlíva v paštičce polévka


Ingredience:
– 500 g hlívy ústřičné
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 cibule
– 3 stroužky česneku
– 2 brambory
– 1 l zeleninového vývaru
– 200 ml smetany ke šlehání
– sůl a pepř podle chuti
– čerstvý kopr na ozdobu

Postup:
1. Hlívu očistěte a nakrájejte na tenká kolečka nebo plátky.
2. Cibuli a česnek nasekejte nadrobno a oloupané brambory nakrájejte na kousky.
3. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
4. Přidejte nakrájenou hlívu a brambory a orestujte 2-3 minuty.
5. Poté zalijte zeleninovým vývarem, přiveďte k varu a vařte 20 minut, dokud se brambory nezměknou.
6. Mezitím si připravte šlehačku. Do misky nalijte smetanu ke šlehání a šlehejte ji do tuhého šlehačového krému.
7. Hotovou polévku rozmixujte pomocí mixéru na hladkou konzistenci.
8. Přidejte šlehačku a dobře promíchejte. Ochutnejte a případně dosolte a dochuťte pepřem.
9. Podávejte ozdobené čerstvým koprem.

Tato hlíva v paštičce polévka je výborná předkrmová varianta. Dobře se hodí na podzim, kdy je sezóna hlív a její chuť je v plné síle. Můžete ji podávat s křupavým česnekovým chlebem nebo s křupavými krutony. Dobrou chuť!