Crémová polévka z medvědího česneku s bramborami a smetanou


Ingredience:
– 200 g medvědího česneku
– 4 středně velké brambory
– 1 cibule
– 2 lžíce másla
– 500 ml zeleninového vývaru
– 200 ml smetany na vaření
– sůl a pepř podle chuti

Postup:
1. Medvědí česnek důkladně omyjte a nasekejte na menší kousky. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemnou kostičku.

2. V hrnci rozehřejte máslo a na něm orestujte cibuli, dokud nebude zlatožlutá. Přidejte nakrájený medvědí česnek a brambory a krátce restujte.

3. Poté zalijte směs zeleninovým vývarem a nechte vařit na středním plameni asi 15 minut, dokud se brambory nezměknou.

4. Směs poté rozmixujte do hladké konzistence pomocí mixéru nebo tyčového mixéru. Přidejte smetanu na vaření a promíchejte.

5. Přiveďte směs znovu k varu a dochuťte solí a pepřem podle chuti.

6. Hotovou polévku servírujte teplou s plátkem chleba nebo krutony. Můžete ji také ozdobit několika lístky medvědího česneku.

Tento recept je ideální na jarní období, kdy je medvědí česnek hojně dostupný a jeho jemná a zároveň lahodná chuť vynikne ve spojení s bramborami a smetanou.