Česneková polévka se smetanou a pažitkou


Tato česneková polévka se smetanou a pažitkou je osvěžující a chutná. Zde je recept:

Přísady:
– 6 stroužků česneku
– 2 lžičky olivového oleje
– 4 šálky zeleninového vývaru
– 1/2 šálku smetany ke šlehání
– Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
– Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
– Čerstvá pažitka na ozdobení

Postup:

1. Nejdříve oloupejte a nakrájejte česnek na tenká kolečka.

2. Ve velkém hrnci si zahřejte olivový olej na středním plameni. Přidejte nakrájený česnek a smažte ho asi 1-2 minuty, dokud nedostane zlatou barvu. Mějte na paměti, že česnek by neměl shořet, protože by to dala polévce hořkou chuť.

3. Poté přidejte zeleninový vývar do hrnce a přiveďte k varu. Snižte teplotu na středně nízkou a nechte polévku dusit asi 10 minut, aby se česnek změkl.

4. Po 10 minutách vypněte plotnu a nechte polévku trochu vychladnout. Poté použijte mixér nebo mixovací tyč a rozmixujte polévku do hladké konzistence.

5. Nyní přidejte smetanu ke šlehání do polévky a míchejte, dokud se nepřidá a zcela nespojí. Přidejte sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti.

6. Před servírováním zahřejte polévku na středním plameni, opět ji ochuťte solí a pepřem podle chuti.

7. Polévku nalijte do mísy a posypte nasekanou pažitkou na ozdobu. Můžete také přidat jednu nebo dvě lžíce smetany ke šlehání jako poslední ozdobu před podáváním.

8. Podávejte polévku s čerstvým chlebem a vychutnejte si hlubokou chuť česneku s krémovou a vonnou pažitkou.

Tento recept je dostatečný na čtyři porce. Doufám, že si tuto Česnekovou polévku se smetanou a pažitkou užijete!