Česneková polévka s chlebovými krutóny


Česneková polévka s chlebovými krutóny

Ingredience:
– 4 stroužky česneku
– 1 cibule
– 2 lžíce oleje
– 4 brambory
– 600 ml zeleninového vývaru
– 200 ml smetany na vaření
– Sůl a pepř dle chuti
– 4 plátky chleba
– Olivový olej na potření chleba
– Petrželka na ozdobu

Postup:

1. Česnek a cibuli oloupejte a jemně nakrájejte.

2. V hrnci rozehřejte olej. Přidejte nakrájený česnek a cibuli a restujte je na středním ohni, dokud nezměknou.

3. Mezitím oloupejte a nakrájejte brambory na menší kousky.

4. Přidejte brambory do hrnce a podlijte zeleninovým vývarem. Přiveďte k varu a vařte, dokud se brambory neuvarem.

5. Poté polévku rozmixujte pomocí mixéru nebo šťouchadla na brambory, dokud nedosáhnete hladké konzistence.

6. Přidejte smetanu na vaření a promíchejte. Osolte a opepřete dle chuti.

7. Pro přípravu chlebových krutónů si nakrájejte chleba na menší kostky. Nasypte je na plech a potřete je olivovým olejem.

8. Vložte plech s chlebovými kostkami do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte asi 10 minut, dokud nebudou chlebové kostky zlatavé a křupavé.

9. Polévku nalijte do misky a ozdobte ji pokrájenou petrželkou. Podávejte s čerstvě připravenými chlebovými krutóny.

Tento recept na česnekovou polévku s chlebovými krutóny je velmi jednoduchý a chutný. Můžete si jej vychutnat jako hlavní jídlo nebo jako předkrm. Dobrou chuť!