Česneková polévka Aromatický nádech


Česneková polévka s aromatickým nádechem

Potřebné suroviny:
– 4 stroužky česneku
– 1 cibule
– 2 brambory
– 500 ml zeleninového vývaru
– 250 ml smetany ke šlehání
– 2 lžíce olivového oleje
– Sůl a pepř
– Křupavá slanina (na ozdobu)

Postup:

1. Nejprve oloupejte cibuli a česnek a jemně je nakrájejte.

2. Brambory očistěte a nakrájejte na menší kousky.

3. Rozehřejte olivový olej ve velkém hrnci a přidejte nakrájenou cibuli. Restujte ji na středním ohni, dokud se nerozehřeje a nezezlátne.

4. Přidejte nakrájený česnek a restujte ho společně s cibulí asi 1-2 minuty, dokud nezačnou uvolňovat vůni.

5. Přidejte brambory a smažte je společně s cibulí a česnekem další 2 minuty, aby se všechny chutě promísily.

6. Přilijte zeleninový vývar a přiveďte k varu. Poté zmírněte oheň a nechte vařit přibližně 15-20 minut, až se brambory změknou.

7. Když jsou brambory měkké, použijte mixér nebo tyčový mixér na mixování polévky, dokud nedosáhne hladké konzistence.

8. Vmíchejte smetanu ke šlehání do polévky a vařte ještě 2 minuty, aby se všechny chutě spojily.

9. Ochutnejte polévku a případně přidávejte sůl a pepř podle chuti. Můžete přidat další nádech česneku nebo jiných bylinek, pokud chcete intenzivnější chuť.

10. Na závěr ozdobte každou porci polévky křupavou slaninou. Můžete ji opéct na pánvi nebo v troubě a nasekat na menší kousky.

Česnekovou polévku s aromatickým nádechem můžete podávat jako předkrm nebo hlavní jídlo samotnou. Doporučujeme ji podávat s čerstvým pečivem nebo křupavým chlebem. Dobrou chuť!