Červená řepová polévka s kozím sýrem


Ingredience:
– 500 g červené řepy, oloupané a na kostičky nakrájené
– 1 cibule, nasekaná
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 l hovězího vývaru
– 200 ml smetany ke šlehání
– 100 g kozího sýra, nastrouhaného
– 2 lžíce olivového oleje
– Sůl a pepř podle chuti
– Petrželka nebo koriandr na ozdobu

Postup:
1. Rozpálte olivový olej ve velkém hrnci a přidejte cibuli a česnek. Smažte je asi 5 minut, než zesklovatí.

2. Přidejte nakrájenou červenou řepu do hrnce a smažte ji s cibulí asi 10 minut, než se začne měknout.

3. Přidejte hovězí vývar do hrnce a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a nechte vařit, dokud se řepa úplně nezměkne. To by mělo trvat asi 20-30 minut.

4. Mezitím si nastrouhejte kozí sýr.

5. Jakmile je řepa měkká, použijte mixér nebo paličkový mixér a rozmixujte polévku do hladké konzistence.

6. Přidejte smetanu do polévky a promíchejte. Přidávejte ji postupně, abyste dosáhli požadované konzistence polévky.

7. Přiveďte polévku znovu k varu a osolte a opepřete podle chuti.

8. Jakmile je polévka horká, můžete ji servírovat. Posypejte nastrouhaným kozím sýrem a ozdobte petrželkou nebo koriandrem.

Tato červená řepová polévka s kozím sýrem je skvělou volbou pro zahřátí v chladných dnech. Je zdravá, plná vitamínů a minerálů a má bohatou a svěží chuť. Dobrou chuť!