Červená řepová polévka s jablkem a feta sýrem


Ingredience:
– 3 středně velké červené řepy
– 1 cibule
– 2 stroužky česneku
– 2 jablka
– 100 g feta sýru
– 1 l zeleninového vývaru
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 lžíce bílého octa
– 1 lžička tymiánu
– sůl a pepř na dochucení

Postup:

1. Nejprve oloupej a nakrájej cibuli a česnek na drobné kousky.
2. Červené řepy oloupej, omyj a nastrouhej na hrubém struhadle.
3. Jablka oloupej, zbav jader a nakrájej je na menší kousky.
4. Feta sýr nakrájej na kostičky.
5. Do hrnce vlož olivový olej a nech ho zahřát. Přidej cibuli a česnek a restuj, dokud nezezlátne.
6. Přidej nakrájené řepy a dus je asi 5 minut.
7. Do hrnce přidej jablka, bílý ocet, tymián a zalij zeleninovým vývarem. Osol a opepřuj podle chuti.
8. Počkej, až zelenina změkne.
9. Poté vše rozmixuj tyčovým mixérem na hladkou polévku.
10. Nech polévku znovu povařit a dochuť ji podle potřeby solí a pepřem.
11. Na konci přidej kostičky feta sýru a promíchej.
12. Hotovou červenou řepovou polévku podávej teplou. Můžeš ji posypat čerstvými bylinkami nebo kousky fety sýru.