Červená řepa ve vínové polévce.


Ingredience:
– 2 velké červené řepy
– 1 cibule
– 2 stroužky česneku
– 2 mrkve
– 1 lžíce olivového oleje
– 500 ml červeného vína
– 500 ml zeleninového vývaru
– 1 lžička tymiánu
– 1 lžička rozmarýnu
– Sůl a pepř podle chuti

Postup:
1. Oloupejte a nastrouhejte červené řepy, cibuli a česnek. Oloupejte a nakrájejte na kolečka mrkev.
2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
3. Přidejte nakrájené řepy a mrkev a restujte je asi 5 minut, dokud nezměknou.
4. Přidejte červené víno a vařte, dokud se nevyvaří a nezredukuje na polovinu objemu.
5. Poté přilijte zeleninový vývar a přidejte tymián a rozmarýn. Přiveďte k varu a pak snižte teplotu na střední a vařte asi 20-30 minut, dokud se všechny ingredience dobře propojí a ochutnají.
6. Pokud máte radi hladší konzistenci, můžete polévku rozmixovat pomocí mixéru nebo pěrníku, dokud nedosáhnete požadované konzistence. Poté osolte a opepřete podle chuti.
7. Před podáváním polévku můžete ozdobit čerstvou nasekanou petrželkou nebo kysanou smetanou.

Tato červená řepová polévka ve víně je vysoce výživná a plná antioxidantů. Má bohatou a hlubokou chuť a krásnou červenou barvu. Můžete ji podávat jako předkrm nebo jako hlavní jídlo s vřetenem čerstvého chleba.