Červená řepa v hlavní roli


Recept na červenou řepu v hlavní roli – Červená řepa s kozím sýrem a ořechy

Suroviny:
– 2 středně velké červené řepy
– 100 g kozího sýru
– 50 g ořechů (například vlašských ořechů)
– 2 lžíce extra panenského olivového oleje
– 2 lžíce citronové šťávy
– 2 lžičky medu
– Sůl a pepř podle chuti
– čerstvé bylinky na ozdobu (například koriandr nebo petržel)

Postup:

1. Nejprve si připravte červenou řepu. Oloupejte ji a nakrájejte na tenké plátky, můžete použít mandolínu nebo ostrý nůž.

2. Plátky červené řepy vložte do mísy a přidejte olivový olej, citronovou šťávu, sůl, pepř a med. Vše dobře promíchejte, aby se plátky řepy dostatečně okořenily.

3. V předem vyhřáté troubě na 180°C pečte řepu na plechu pokrytém pečícím papírem asi 15-20 minut, dokud není řepa měkká, ale stále křupavá.

4. Mezitím si připravte kozí sýr. Rozdrolte ho na menší kousky a ořechy nasekejte na hrubší kousky.

5. Hotovou červenou řepu vyndejte z trouby a nechte ji chvíli vychladnout. Poté poskládejte plátky řepy na servírovací talíře a na každý plátek položte kousek kozího sýra a posypejte nasekanými ořechy.

6. Pokud máte rádi, můžete posypat i čerstvými bylinkami, jako je například koriandr nebo petržel.

7. Červenou řepu s kozím sýrem a ořechy lze podávat jak teplou, tak i studenou. Je to výborná, zdravá a barevná kombinace chutí.

Dobrou chuť!