Červená řepa a kokosová polévka


Ingredience:
– 2 středně velké červené řepy, oloupané a nakrájené na kostičky
– 1 malá cibule, nakrájená na drobné kousky
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 l zeleninového vývaru
– 1 plechovka kokosového mléka
– 1 lžička kurkumy
– 1 lžička koriandru
– 1 lžička drceného kmínu
– 1 lžíce olivového oleje
– Sůl a pepř podle chuti
– Sýr feta na ozdobení (nepovinné)
– Koriandr na ozdobení (nepovinné)

Postup:
1. Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte cibuli a česnek a restujte asi 5 minut, dokud cibule nezměkne.

2. Přidejte nakrájené červené řepy a smažte je s cibulí a česnekem asi 5 minut.

3. Do hrnce přidejte zeleninový vývar, kokosové mléko, kurkumu, koriandr a kmín. Osolte a opepřete podle chuti.

4. Přiveďte k varu a vařte na středním ohni asi 20-25 minut, dokud se řepy nezměknou.

5. Jakmile jsou řepy měkké, použijte mixér na rozetření polévky do hladké konzistence. Pokud nemáte mixér, můžete použít tyčový mixér nebo polévku přelít do mixéru a potom zpět do hrnce.

6. Vraťte polévku zpět na sporák a zahřívejte ještě asi 5 minut.

7. Polévku podávejte horkou. Ozdobte můžete nasekaným koriandrem a pokud máte rádi, můžete přidat také na kostičky nakrájený sýr feta.

Dobrou chuť!