Červená čočková polévka s koriandrem


Červená čočková polévka s koriandrem je skvělým jídlem, které je plné chuti a velmi zdravé. Zde je recept, jak si ji jednoduše připravit:

Přísady:
– 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
– 2 stroužky česneku, nakrájené na drobno
– 1 lžíce olivového oleje
– 1 hrnek červené čočky, důkladně propláchnuté
– 4 hrnky zeleninového vývaru nebo vody
– 1 lžička mletého koriandru
– 1/2 lžičky mletého kmínu
– 1/2 lžičky mleté papriky
– Sůl a pepř podle chuti
– Čerstvý koriandr pro ozdobení (nepovinné)

Postup:
1. Na středním ohni rozehřejte olivový olej ve velkém hrnci. Přidejte cibuli a česnek a smažte asi 5 minut, dokud nejsou měkké a sklovité.

2. Přidejte červenou čočku a promíchejte. Přidejte zeleninový vývar nebo vodu a přiveďte k varu.

3. Ztlumte plamen na nízký a vařte polévku asi 15-20 minut, dokud čočka nezměkne a polévka získá požadovanou konzistenci. Během vaření odstraňte případnou pěnu, která se vytvoří na povrchu.

4. Přidejte mletý koriandr, kmín a mletou papriku a dobře promíchejte. Osolte a opepřete podle chuti.

5. Necháme polévku vychladnout po dobu asi 5 minut, aby se chutě propojily.

6. Podávejte horkou s čerstvým koriandrem na ozdobu. Polévku můžete také podávat s kousky chleba.

Dobrou chuť!