Červená čočková polévka s kokosovým mlékem a koriandrem


Připravit červenou čočkovou polévku s kokosovým mlékem a koriandrem je snadné. Zde je jednoduchý recept:

Ingredience:
– 1 hrnek červených čoček
– 1 cibule, nakrájená na kostičky
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 lžíce olivového oleje
– 1 lžíce červeného kari koření
– 1 l konzervované rajčata
– 400 ml kokosového mléka
– 2 hrnky zeleninového vývaru
– čerstvý koriandr, nasekaný
– sůl a pepř podle chuti

Postup:
1. Čočku důkladně opláchněte a nechte ji namočenou přibližně 30 minut. Poté ji odlejte.

2. V hrnci zahřejte olivový olej a přidejte cibuli a česnek. Orestujte je dozlatova.

3. Přidejte červené kari koření a promíchejte, aby se všechny ingredience spojily a uvolnily vůně.

4. Přidejte namočenou červenou čočku, rajčata včetně šťávy, kokosové mléko a zeleninový vývar.

5. Přiveďte k varu a nechte vařit přibližně 20-25 minut, dokud čočka nebude měkká.

6. Polévku na jemno rozmixujte pomocí mixéru nebo pultového mixéru.

7. Přidejte na jemno nasekaný koriandr a podle chuti osolte a opepřete.

8. Podávejte teplou, ozdobenou lístky čerstvého koriandru.

Tento recept je plný exotických chutí a vůní. Polévku můžete podávat samostatně nebo jako předkrm. Enjoy!