Červená čočková polévka s exotickým aroma


Červená čočková polévka s exotickým aroma

Ingredience:
– 200 g červených čoček
– 1 středně velká cibule
– 2 stroužky česneku
– 1 červená paprika
– 1 l vývaru (zeleninový nebo kuřecí)
– 1 plechovka kokosového mléka
– 1 lžička kari koření
– 1/2 lžičky mletého kurkumy
– 1/2 lžičky mletého koriandru
– 1 lžíce olivového oleje
– Sůl a pepř podle chuti
– Sůl a pepř podle chuti
– Nasekaná čerstvá koriandr a chilli na ozdobu

Postup:

1. Červené čočky důkladně propláchněte pod tekoucí vodou, dokud nebude voda čistá. Nechte je odcedit.

2. Na olivovém oleji v hrnci orestujte nadrobno nakrájenou cibuli do zlatova, přidejte nasekaný česnek a osmahněte ještě asi 1 minutu.

3. Do hrnce přidejte nasekanou červenou papriku a pokračujte v pečení další 2 minuty.

4. Přidejte červené čočky, kari koření, kurkumu a koriandr a promíchejte, aby se všechny ingredience dobře spojily.

5. Zalijte vývarem a přidejte kokosové mléko. Povařte polévku a nechte ji vařit na mírném plameni po dobu asi 20 minut, dokud čočka nezměkne.

6. Poté polévku rozmixujte tyčovým mixérem do hladké konzistence. Případně můžete polévku přecedit přes síto, pokud si přejete odstranit všechny hrudky.

7. Přidejte sůl a pepř podle chuti a ještě jednou promíchejte.

8. Hotovou polévku můžete ozdobit nasekaným čerstvým koriandrem a chilli podle chuti.

9. Podávejte polévku teplou se čerstvým pečivem nebo placičkami.

Tento recept na exotickou červenou čočkovou polévku je skvělým a chuťově zajímavým způsobem, jak využít červené čočky. Polévka je plná exotického a kořeněného aroma díky přídavku kari koření, kurkumy a koriandru. Kokosové mléko dodává polévce krémovou strukturu a lehce sladkou chuť. Vyzkoušejte tento recept a připravte si delikátní a exotickou polévku plnou živých barev a chutí.